Boek 1: Leven van een loser.

Schrijver: Jeff Kinney

Uitgever: Fontein

Jaar van uitgave:2014 10 Juni

Vertaler: Hanneke Majoor

Mening:

ik vind het een leuk boek met een goede creativiteit.

maar het heeft ook veel humor en leuke tekeningen.

alleen het is heel snel uit.

maar 223 bladzijdes lijken heel veel.

Ook spelen er veel karakters in,  waar door je veel in de waar raakt .

Ook zijn de verhalen best wel onrealistisch en dat maakt het boek wel leuker, alleen ongeloofwaardig.

Het boek kost 15 euro maar ik vind het eerder tien waard.

Maar voor kleinere kinderen die er langer over doen.

Is het boek wel 15 euro waard.

Het boek vind ik leuk omdat,

het heeft leuk getekende plaatjes heeft en

een leuk scenario waarbij van alles langs komt.

Het boek heeft voor mijn ogen ook slecht onderwerp  

waar ze het over ''losers'' hebben.

Wat gemeen over kan komen naar kinderen.

Daarom is het soms een stom onderwerp.

ook komen er alleen feestdagen voor.

en  alleen Amerikaanse feestdagen zoals kerst maar bijvoorbeeld geen sinterklaas.

wat erg jammer is.

want veel kinderen vinden het leuker als sinterklaas er bijvoorbeeld in komt.

als ik dit van 1 tot 10 een cijfer moest geven,

zou ik een 8/10  even

 

 

Dit was het eerste boek.

 Het Tweede boek heet Bloedjelink.

Uitgever:uitgeverij ploegsma

schrijver:Mirjam Oldenhave

jaar van uitgave:2013

Mening:

Mees Kees Bloedjelink is zeker voor kinderen rond de 10 jaar een begrijpelijk boek. Het neemt je mee naar de dagelijkse werkelijkheid in een klas en laat zien dat kinderen zich bij mees Kees in de klas zich prettig voelen. Vooral Tobias heeft een bijzondere band met mees Kees. Hij heeft het thuis niet makkelijk en dat kan je tussen de regels door goed voelen. Echter dit heeft zeker niet de overhand. Mooie, uitgebreide illustraties ondersteunen het verhaal en maken van het lezen van dit boek zeker leuk. Het is een leuk boek met een grote fantasie, en goede humor. Ook is  het heel erg leuk voor volwassenen want hun begrijpen  ook de meeste dingen. Het boek past bij een heel gedeelte van de mensen want hun maken ook zulk soort dingen mee, en begrijpen het daardoor ook heel goed.En mensen vinden het ook heel leuk omdat het een goede humor heeft. De makers hebben ook veel creatief

 

 

 

Boek 3 broederband.

Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep bv

Schrijver: John Flanagan

Jaar van uitgave:2012

verwerkings opdrachtinformatie plaatje :
Ik heb een boot met kanonnen plaatje erbij gedaan omdat hij weer wil vechten met kanonnen op zee.
ik heb de kleding er bij gedaan omdat hij waarschijnlijk een nieuw setje kleren wil.
ik heb de joggende persoon erbij gedaan omdat hij wil conditie trainen
ik heb de vechtende persoon erbij gedaan om dat hij moet trainen
ik heb de ouders erbij gedaan omdat hij zen ouders weer wil zien
ik heb het eten en drinken erbij gedaan omdat hij dat nodig heeft
ik heb de vrienden greop er bij gedaan omdat hij met zn vrienden wil afspreken
ik heb de kracht training persoon er bij gedaan omdat hij dat moet doen
en ik heb de boot gedaan om dat hij wil dingen ontdekken

 

recensie

Het verhaal in deel 1, de Outsiders, gaat over Hal Mikkelson en Stig, twee beste vrienden. Hal heeft zijn eigen boot gebouwd en Stig helpt hem geregeld. Zowel Hal als Stig hun vaders hebben in een Broederband gezeten, sterker nog, ze zaten bij elkaar en waren beste vrienden. Nu is het voor Hal en Stig de tijd om ook in een Broederband te komen en zich daar te bewijzen. Echter blijkt dit nog een heel stuk lastiger dan gedacht, met name voor Hal. Hal is namelijk niet voor de volle honderd procent Skandiër. Hij is deels Aralueens. Dit zorgt voor veel voordelen voor Hal, hoewel hij dit zelf totaal niet zo ziet.

Hal en Stig komen na een raar verloop van de verdeling van leden in de drie verschillende Broederbanden bij elkaar in een Broederband. Samen met nog een aantal andere jongens vormen zij de Outsiders, de buitenbeentjes. Want niemand wil hen in het team hebben. Daarop worden zij samen een team en wordt Hal aangewezen als skirl, oftewel de leider van de groep. Maar nu moeten de heren nog een naam verzinnen voor hun broederband. Dat is knap lastig gezien de jongens het op moeten nemen tegen twee grote, brute rivalen van Broederbanden met precies zulk soort namen. Ze besluiten zich te vernoemen naar Hal’s boot, de Reiger. En zo ontstond Broederband de Reiger.

 

Boek 4

eilanddagen

uitgever:leopold

schrijver: gideon simson

jaar van uitgave: 2016

recensie

Is er een leeftijd waarop je iets van de liefde gaat begrijpen? Dat vraagt hoofdpersoon Jakob  zich af, tijdens een zomervakantie bij zijn Griekse vader. Hij hield zich er niet mee bezig, maar sinds zijn eilandvriend Michális  hem heeft verteld over zijn verkering met Puck , begint het bij hem ook te kriebelen.
Michális ('besmettelijke' lach) en Puck ('zij breekt de muurtjes om je heen meteen af') betrekken Jakob bij alles wat ze doen, uiteindelijk zelfs bij hun verkering. Op die manier maakt Samson prachtig voelbaar hoe overweldigend en verwarrend eerste verliefdheden kunnen zijn en laat hij zien hoe deze pubers zich verhouden tot de 'spelregels' van de liefde.
Er ontstaat een driehoeksrelatie: beide jongens zijn smoor op Puck, zij zoent met allebei ("Mág dat wel?", vraagt Jakob) en de jongens houden ook van elkaar, maar dan zonder lichamelijke aantrekkingskracht. "Weet je wat het is?", zegt Puck, Ik ben geloof ik vooral verliefd op ons
Samson schrijft in het ongebruikelijke jij-perspectief, dat hij ook deels toepaste in zijn geweldige en gedurfde 'Zwarte zwaan'.
Het mooie effect is hier dat Jakob nog sterker als ietwat teruggetrokken observator uit de verf komt en je er bijna niet aan ontkomt je met hem te identificeren, omdat je je steeds aangesproken voelt: "Nooit eerder heb je zo lang achter elkaar de hand van een meisje vastgehouden, en je wist dan ook niet dat zoiets zo veilig kan voelen. Niet veilig als de stevige hand van je moeder die jou als kleuter vastpakte bij het oversteken, maar veilig als tien warme vingers die met elkaar hebben besloten dat ze onoverwinnelijk zijn."